Miksi häistä ulkomailla on tullut niin suosittuja?

Ulkomaista on viime vuosina suosittu hääkohde. Kotimaista vietettyjen häiden sijaan moni pari haluaa vihkiytyä ja juhlia häitään kaukomailla. Vaikka ulkomailla vietetyt häät tulevat kalliiksi ja niiden suunnittelu kestää kauemmin kuin lähellä vietettyjen häiden, on ulkomailla vietetyissä häissä ainutlaatuinen tunnelma ja upeat puitteet. Vaikka aina sanotaankin, että naiselle häiden suurin unelma on upea hääpuku, on monen hääparin unelmien ykkösenä kuitenkin pitää häät unelmien ympäristössä – missä vaatteissa tahansa.

Ulkomailla vietetyt häät ovat ainutlaatuinen kokemus, josta monet parit haaveilevat pitkään. Omassa lempimatkakohteessa vietetyt häät tuntuvat monesta paremmalta vaihtoehdolta kuin kotimaan häihin tyytyminen, etenkin jos hääpari pitää matkailusta tai on tavannut toisensa ulkomailla. Kohdevalinta muuttaa häiden luonteen täysin eikä ympäristön merkitystä moni pari haluaa vähäksyä, vaan ympäristön halutaan näyttävän upean eksoottiselta, se halutaan jakaa myös vieraiden kesken ja sen halutaan jäävän ikuisesti muistoksi valokuviin. Ulkomailla vietetyt häät eivät ole enää vain superrikkaita varten, vaan myös ihan tavalliset suomalaiset keskituloiset parit ovat alkaneet suosimaan ulkomailla avioitumista.

Ulkomailla häiden vietto ei välttämättä ole yhtään sen hankalampaa, vaan häiden suunnitteluun voi palkata suunnittelijan, joka hoitaa hääparin puolesta käytännön juhlajärjestelyt, koristelun ja kutsukortit ja kattauksen suunnittelun. Hääsuunnittelun ulkoistaminen tällä tavalla sopii monelle kiireiselle pariskunnalle, joten myös sen vuoksi ulkomaan häistä on tullut suosittuja. Hääsunnittelijan palkkaaminen on nykyään suosittua ja se on melkein välttämätöntä jos haaveilee ulkomaanhäiden järjestämisestä, koska kaikkia järjestelyjä ei pääse paikanpäälle itse tekemään. Hääsuunnittelijan palkkaaminen tekee häiden järjestämisestä stressitöntä ja helppoa. Kovaa hintaa ei myöskään kannata pelätä, sillä monessa maassa hääsuunnittelijan voi palkata suhteellisen huokeaan hintaan ja häiden kulut pysyvät kohtalaisina. Monelle stressittömyys ja helppous ovattärkeäitä ja siitä ollaan valmiita maksamaan häiden järjestämisessä. Moni suomalainen on valmis maksamaan siitä, että ammattilainen suunnittelee hääjuhlan.

Ulkomailla vietettyihin häihin kuluu tietysti rahaa, mutta rahoille saa yleensä todella hyvin vastinetta. Hintataso on halvempi monissa Etelä-Euroopan maissa kuin kotimaassa. Etenkin ruoat ja juomat ovat halvempia kuin Suomessa, usein näin on myös majoituksen kohdalla. Ruoka ja kaunis ympäristö on monelle hääparille tärkeä asia, joten häät on luonteva juhlia paikassa, jossa rahoille oikeasti saa vastinetta ilman että laadusta täytyy tinkiä. Esimerkiksi viinitarjoilu ja lihat ja kalat ovat huomattavasti huokeahintaisempia Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa kuin Suomessa.

Ulkomailla vietettyihin häihin voi yhdistää muutaman päivän rentoa yhdessä oloa ennen varsinaista hääpäivää. Tämä tulee monelle hääparille tarpeeseen kiireisen arjen keskellä, minkä tietävät myös häitä ulkomailla järjestävät yritykset, jotka markkinoivat destination wedding ideaa kiireisille pareille, jotka haluavat päästä hääjärjestelyistä helpolla ja haluavat rahoilleen kunnon vastinetta.  Kotimaassa vietetyissä häissä hääpari joutuu usein järjestelemään asioita aina viime hetkeen asti, joka on stressaavaa ja moni haaveilee siitä, että joku muu tekisi viime hetken järjestelyt omasta puolesta.

Moni pienet häät järjestävä suuntaa ulkomaille häiden viettoon. Suomessa on saatettu käydä vihkiytymässä jo maistraatissa ja ulkomaille suunnataan hääseremonian viettoon vain lähipiiriin kuuluvien henkilöiden kanssa. Moni pari kokee, että häät ovat intiimi juhla, johon ihan kaikkia hyvänpäiväntuttuja ei tarvitse kutsua mukaan. Ulkomailla vietetyt häät ovatkin suosittuja myös siksi, että niihin on helpompi kutsua vain pieni määrä ihmisiä kuin kotimaassa vietettäviin häihin. Pieni häävieraslista myös mahdollistaa sen, että vieraille voi tarjota parempaa hieman enemmän luksusta kuin suurissa häissä.

 

Comments
All comments.
Comments